Terug naar 'Carrière'
Ongelijkheid: historie of niet?

Ongelijkheid: historie of niet?

Net voor mijn vakantie heb ik samen met een aantal andere vrouwelijke collega’s van Nationale-Nederlanden een bezoek gebracht aan de Amsterdamse Effectenbeurs (Euronext) aan het welbekende Beursplein 5 in onze hoofdstad. Een gebouw met een rijke historie.

We werden ontvangen in de monumentale, rijk gedecoreerde bestuurskamer. Er werd ons verteld dat vrouwen vroeger niet waren toegestaan in de bestuurskamer. Zelfs in de tijd dat er secretaressen nodig waren om de bestuursvergaderingen te notuleren, moesten deze vrouwen plaatsnemen in een soort van aangrenzende kast zodat ze niet zichtbaar waren. De imposante deur mocht dan nog wel op een kier blijven staan. Op het moment van ons bezoek waren de rollen overigens omgedraaid want de gastheer was de enige man van het hele gezelschap.

In mijn vakantie moest ik nog af en toe denken aan deze ongelijke behandeling tussen mannen en vrouwen in de historie van de financiële wereld. Echter, deze financiële ongelijkheid bestaat anno 2016 nog steeds. Het percentage parttimewerkers is onder Nederlandse vrouwen het hoogst wanneer je dit vergelijkt met andere Europese landen. Nederlandse vrouwen staan erom bekend dat ze parttime gaan werken als ze kinderen krijgen. Op zich doen we dat, ook ikzelf, omdat we ons hierbij gelukkiger voelen. Alleen als het huwelijk of het partnerschap voortijdig eindigt, blijkt er behalve een relatiebreuk ook een forse pensioenbreuk te bestaan. Met parttime werken bouw je ook maar een parttime pensioen op. Als je niet uitkijkt dan heb je op je pensioendatum nog net zo goed met een financiële ongelijkheid te maken als dat een eeuw geleden het geval was.

Wat ik hiermee wil zeggen is, dat je ook in gelukkige tijden, goed moet nadenken over de mogelijk nadelige gevolgen van het aanpassen van je werkpatroon. Het is goed om bij zo’n aanpassing regelingen te treffen die ervoor zorgen dat als je relatie minder gelukkig verloopt, je niet alleen afhankelijk bent van het pensioen dat je zelf met arbeid hebt opgebouwd. En als je toch samen gelukkig je pensioendatum bereikt, heb je een extra potje achter de hand.

Over Anneke
Anneke van Rossum is bijna 50 jaar. Zij werkt al haar hele werkzame leven in de verzekeringswereld. De laatste jaren bij Nationale-Nederlanden Pensioen. Anneke heeft een frisse kijk op pensioen. Zij zegt over pensioen: “Het is meer dan de toezegging van je werkgever. De manier waarop je er zelf invulling aan geeft telt zwaar mee. Los je bijvoorbeeld je hypotheekschuld af voor je met pensioen gaat, dan heb je meer geld over tijdens je pensioen, maar ook: had je altijd een leaseauto en nu niet meer? Dat gaat je geld kosten! In mijn blog wil ik jullie meenemen in praktijkvoorbeelden uit mijn omgeving waarbij de invulling van pensioen een rol speelt. Waarschijnlijk heel herkenbaar en echte eye-openers waar je soms nu (voor je pensioendatum) al iets mee kunt doen.