Terug naar 'Inspiratie voor Later'
Een dosis inspiratie rijker

Een dosis inspiratie rijker

Zijn vrouwen slecht met geld? Is het oppervlakkig om graag zoveel mogelijk te willen verdienen? En heeft het eigenlijk wel nut om je zorgen te maken over je financiële toekomst? Tijdens de avond “Vrouwen, geld & taboes” gingen twee tafels met vrouwelijke topondernemers en financiële experts aan de hand van gewaagde stellingen in gesprek met elkaar en met de zaal. 

Dit allemaal onder leiding van presentator en online ondernemer Zarayda Groenhart. Er werd flink gediscussieerd en de praktische tips and tricks vlogen over tafel, maar er werd ook veel gelachen. Want zoals Zarayda de avond samenvatte: “Behalve een gesprek met elkaar, is het ook gewoon een leuk avondje uit.” Rotterdamse singer-songwriter Lulu Doxin zorgde voor een muzikale omlijsting en een optreden van huisdichter en spoken word artist Derek Otte sloot de avond af. De boeiendste uitspraken van de avond op een rij.

Ondernemer en tafeldame Nicole Offenberg: “Een pensioenadviseur vertelde mij ooit dat je elke maand een beetje met pensioen moet gaan. Hij bedoelde hiermee een balans zoeken tussen genieten én een beetje sparen. Je moet dus wel middelen voor later regelen, maar je moet nu ook genieten. Mijn tip: ga elke maand een beetje met pensioen!” 

Yoram Schwarz, directeur Strategie en Marketing pensioen van Nationale-Nederlanden: “Mensen worden steeds ouder en blijven lang vitaler, dat betekent dat we geld moeten hebben om ook later nog de dingen te kunnen doen die we willen doen. Je moet als individu steeds meer verantwoordelijkheid nemen. Zijn we daar wel genoeg mee bezig?” 

Hoogleraar Kitty Koelemeijer: “Het is niet goed om geld te aanbidden: het beste is om er een beetje bang voor te zijn.”

Internet-ondernemer Simone Levie: ““Ik geniet in het nu. Ik realiseer me dat ik moet zorgen voor mijn financiën voor later. Ik wil financieel onafhankelijk zijn, nu maar ook later. Het is goed om te sparen voor later maar ook om groter te denken. Kijken naar de mogelijkheden die je hebt. Stel dat je nu elke maand 100 euro inlegt, dan groeit dit, en heb je over 20 jaar toch een mooi bedrag." 

Financieel expert Robert Timmer (consultant bij Mastermind): “Je kunt in één middag ontdekken hoe jouw pensioen er momenteel voor staat. Het kost dus maar vier uur per jaar om op de hoogte te blijven.” (kijk eens op zijn website: zowerktpensioen.nl).

Comedian Soundos el Ahmadi*: “Het is typisch vrouwelijk om je meteen bezwaard te voelen als het goed met je gaat. Ik ken geen enkele man die zegt: ‘Ik heb succes, maar ik zeg het tegen niemand.’ Geen enkele!”

Ondernemer en publicist Kirsten van de Hul: “Er heerst een gedachte in onze samenleving dat als je arm bent, je er niet hard genoeg aan getrokken hebt. Maar we moeten niet vergeten dat soms alles tegenzit; als je dan geen vangnet hebt, geen familie die kan helpen, dan kun je écht rock bottom raken. En dat is niet omdat je er niet hard genoeg in hebt geloofd.”

Spoken word artist Derek Otte: “Doe wat goed voelt, vertrouw je wat, waarom en hoe. Die verlammende drempel die je jezelf opwerpt, dat is het enige taboe.”

Laat je inspireren door deze leuke quotes van jullie, onze gasten in de zaal

“Voor mij is de toekomst zo ver weg, daar ga ik me echt niet druk om maken.” 

“Mijn moeder was geen goed rolmodel, financieel gezien. Het heeft er wel voor gezorgd dat ik op jonge leeftijd al dacht: ik zorg ervoor dat ik later altijd mijn eigen boontjes kan doppen!”

“Veel vrouwen zijn penny wise, maar pound foolish. Ze zijn goed in kleine uitgaven bijhouden, maar zodra het om grote en abstracte bedragen gaat, vinden ze het lastig worden.”

“Ik heb mijn hypotheek zelf geregeld; iemand moest het doen. Ik wil geld snappen en mocht het misgaan, dan ligt de verantwoordelijkheid tenminste niet bij iemand anders.” 

“Ik denk dat veel mensen die succesvol zijn in het leven, zijn begonnen omdat ze iets voor mensen willen betekenen. Als je het echt alleen maar doet voor het geld, dan vind ik je best oppervlakkig.” 

Meer informatie
Miranda Broeren (werkzaam bij Periscope) heeft heel tafel 1 op video opgenomen en online gezet. Wil je rustig terugkijken? Klik dan hier.
Een groot deel van de gemaakte foto’s tijdens het event staat inmiddels online. Bekijk ze hier
* Check de speellijst van Soundos el Ahmadi hier!