Terug naar 'Inspiratie voor Later'
Vrouwen, Geld & Taboes: Wederom een geslaagd event!

Vrouwen, Geld & Taboes: Wederom een geslaagd event!

Woensdag avond 1 juni werd onder leiding van presentatrice en online ondernemer Zarayda Groenhart, en haar tafeldame Nicole Offenberg, voor de tweede keer het event “Vrouwen, Geld & Taboes” gehouden. Aan de hand van prikkelende stellingen gingen ruim 100 vrouwen en vijf moedige en interessante mannen het gesprek met elkaar aan over het onderwerp geld voor nu en later. De mannen waren:

Het was een leerzame en gezellige avond. De stellingen maakten veel los, zoals “Het is logisch dat mannen vaak meer verdienen dan vrouwen”, “Als vrouw moet  je je los van je relatie altijd financieel indekken”, en “Een man die geen kostwinnaar is, is geen echte man”.

Onderstaand een aantal uitspraken tijdens de avond:

Nicole Offenberg: “Vrouwen verdienen over het algemeen minder dan mannen in dezelfde functie. Maar dat ligt aan de vrouwen zelf. Vrouwen zijn te lief en niet goed in onderhandelen. Als vrouwen hun insteek hierover veranderen, zal de maatschappij ook veranderen en gaan vrouwen meer verdienen”. Deze mening van Nicole slaat aan en wordt door veel vrouwen gedeeld.

Patrick van Veen: “Mensen gedragen zich net als apen. Apen hebben weliswaar geen geld, maar wel bananen. We zien dat mannelijke apen, net zoals mannen, de meeste bananen verdienen. Maar waarom? Omdat de vrouw de kinderen baard en opvoed. Mannen kunnen deze rol niet uitvoeren. Het enige wat mannen kunnen doen om hun rol te bewijzen is werken. Maar de vrouw is de baas, zij bepaalt de regels. De man schreeuwt, imponeert en werkt, maar drukt minder zijn stempel”.  

Sabastiaan Labrie: “Ik heb van mijn vrouw geleerd dat je geld mag uitgeven en het niet strak hoeft bij te houden. Dit deed ik voorheen wel. Maar door dit (enigszins) los te laten, ben ik nu veel gelukkiger.”

Omid Sotani: “Een man moet wel voor zijn gezin kunnen zorgen en zijn vrouw kunnen verwennen. Dit kan al iets kleins zijn, zoals de deur openhouden en opstaan in de trein.” Omid Soltani vertelde dat hij zijn vrouw graag trakteert en voor haar zorgt, maar dat dit niet betekent dat zij niet haar eigen geld hoeft te verdienen. Zijn advies aan mannen én vrouwen is: 'houd altijd inzicht in je financiën!'

Jelte Sondij: “Als vrouwen graag evenveel willen verdienen als mannen en gelijk behandeld willen worden, dan moeten ze ook niet gepamperd willen worden. Vrouwen kunnen net zo goed de rekening betalen op hun eerste date, of in ieder geval de helft. Geen geslijm als deur voor je open houden en cadeautjes voor je kopen. Emancipatie is emancipatie”. Deze mening van Jelte maakte zorgde voor veel rumoer in de zaal. Staan hier vrouwen hier helemaal achter?

Nicole Offenberg: “Geld is net een spotify-stream. Het is ergens, maar je weet niet waar”. 

Voor de foto’s, klik hier. Een mooie sfeervideo van de avond volgt later.