Liefde & kinderen Liefde & kinderen

Liefde & kinderen

Trouwen en het krijgen van kinderen zijn belangrijke gebeurtenissen in je leven. Dit zijn ook momenten om even stil te staan bij je pensioen.

Samenwoners en elkaars pensioen

Samenwoners en elkaars pensioen

In mijn adviespraktijk merk ik dat er vaak verwarring heerst over het “partnerpensioen”. Veel samenwoners denken recht te hebben op het pensioen van hun partner, omdat zij zich als partner hebben aangemeld bij het pensioenfonds. Maar, hier geldt een maar!

Kinderen en geld

Kinderen en geld

Je kind op een leuke manier leren om te gaan met geld? Nationale-Nederlanden sponsort samen met andere dienstverleners het kinderboek ‘Niels & het Geldmysterie’.

Kinderen tekenen hun later

Op een roze wolk...

Op een roze wolk...

Zodra je weet dat je zwanger bent, komt er een hoop op je af. Jullie moeten veel keuzes maken, maar ook voor jouw financiële later kan jij een aantal keuzes maken.

Wist je dat... 98% van de moeders haar kinderen al vroeg wil bijbrengen dat je moet sparen voor je financiële toekomst zoals je pensioen?

Mom-to-be?

 

TIP:

Zoek alvast uit of je je kindje moet aanmelden voor wezenpensioen bij je pensioenuitvoerder.

Opnieuw in het huwelijksbootje gestapt?

 

TIP:

Zoek uit wat je nieuwe partner en je ex-partner ontvangen als partnerpensioen bij jouw overlijden.

 

Hoera voor het survivalmoederschap!

Hoera voor het survivalmoederschap!

Als je moeder bent, heb je vaak het gevoel dat er van alles moet. Omdat het zo hoort, omdat het het verstandigste is om te doen, er is altijd wel een reden. Je hebt er een dagtaak aan, al die moetjes. Maar weet je wat het gekke nou is? Eigenlijk moet er maar heel weinig.