Terug naar 'Wat is pensioen?'
Weet jij precies wat je opbouwt voor je oude dag?

Weet jij precies wat je opbouwt voor je oude dag?

Zet het eens op een rij, ook als je pensioendatum nog ver weg ligt. In dit artikel tips over hoe je je oudedagsvoorziening inventariseert.

Pensioen via je werkgever
Op www.mijnpensioenoverzicht.nl zie je hoeveel pensioen je nu al hebt opgebouwd. Ook geeft deze website  een goede indicatie van je pensioenbedragen tegen de tijd dat je met pensioen gaat. Je logt in op mijnpensioenoverzicht.nl met je DigiD. Let op mijnpensioenoverzicht.nl op het volgende:

  • De feitelijke ingangsdata van je pensioenen kunnen afwijken van de vermelde ingangsdata. Veel pensioenregelingen kennen bijvoorbeeld een flexibele ingangsdatum. Kies je voor een andere ingangsdatum, dan heeft dat invloed op de hoogte van je pensioen. Met de gevolgen van een scheiding voor het nabestaandenpensioen wordt geen rekening gehouden. Het nabestaandenpensioen kan daardoor lager zijn dan getoond.
     
  • Naast de pensioen(en) die je hebt opgebouwd bij je werkgever(s), toont mijnpensioenoverzicht.nl ook je AOW uitkering. Heb je ook privé gespaard voor je pensioen? Misschien heb je een bankspaar- of lijfrenteproduct? Dan moet je hier zelf rekening mee houden in de berekeningen voor je totaaloverzicht. Deze spaarpotjes voor je oude dag staan niet op mijnpensioenoverzicht.nl

Vergeten pensioen
Heb je het vermoeden dat je opgebouwde pensioenen mist op www.mijnpensioenoverzicht.nl, maar heb je geen idee bij wie je pensioen opgebouwd zou kunnen hebben? Dan kun je contact opnemen met de Servicedesk van het Pensioenregister (door te bellen naar 020-7512870 of mailen naar info@stichtingpensioenregister.nl. Als je pensioen hebt opgebouwd bij een pensioenfonds dat niet meer bestaat, kun je checken waar je pensioen nu is ondergebracht bij de Informatiedesk van De Nederlandsche Bank  (0800 – 0201068 of info@dnb.nl).